Novi Android telefoni nisu naškodili prodaji iPhone-a


Sudeći prema izveštaju koji je analitičar Canaccord Genuitya T. Michael Walkley uputio investitorima, niti jedan pojedinačni model telefona nekog poznatog brenda nije uspeo da našteti prodaji novih iPhone-a.

Walkey kaže da se usprkos mišljenju mnogih da će iPhone 7 u prodaji u ovim mesecima posrnuti jer korisnici čekaju novi model iPhone 8, to se nije dogodilo, već je prodaja stabilna, pa čak i nešto povećana.

Kada se govori konkretno o Samsung-u, njegovi novi telefoni iz Galaxy S8/8+ linije jako dobro se kotiraju na tržištu, ali zbog njih nije pala prodaja iPhone 7 uređaja, kao ni zbog bilo kojeg telefona drugih brendova, među kojima Walkley posebno spominje LG G6 čija je prodaja po njemu razočarenje, dok Google Pixel teško privlači kupce zbog ograničene dostupnosti i marketinga.

Analitičar se u pismu osvrnuo i na nadolazeći iPhone 8 te kaže kako očekuje da će stići na tržište s OLED ekranom koji proizvodi Samsung, s opcijama od 64 i 256 GB skladištenje te će najverovatnije biti vodootporan.

Walkey ne spominje Touch ID od kojeg Apple izgleda odustaje, a iPhone 8 se očekuje u septembru ove godine zajedno sa nadograđenim iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.