Ryzen 3 procesori već od 109 dolara


AMD je pre par dana najavio vrlo skori dolazak Ryzen 3 i Threadripper procesora na tržište. Prema zadnjim službenim podacima to će se dogoditi krajem jula (27. jula) za Ryzen 3 te početkom avgusta za Threadripper procesore.

I dok se je AMD već tada izjasnio oko cene Threadripper procesora (799 i 999 USD), oko Ryzen 3 modela bio je poprilično ćutljiv. Ali, čini se kako cena Ryzen 3 procesora nije mogla dugo da ostane tajna jer se jedan od dobavljača izlanuo na Reddit-u vezano uz nju.

Prema njemu, najjeftiniji model koji će 27. jula stići u prodavnice širom sveta koštaće će 109 USD. Podsetimo, za tu cenu dobićete Ryzen 3 1200 procesor koji ima 4 jezgra i 4 threada. Osnovna brzina kod ovog modela je 3,1 GHz, a Boost brzina 3,4 GHz.

Za koji dolar više, tačnije za 129 USD moći ćete svoj računar opremiti sa Ryzen 3 1300X procesorom, koji takođe ima po 4 jezgra i 4 threada, ali i nešto veće brzine – osnovna mu je 3,5 GHz, a Boost 3,7 GHz.

Ipak, dok se AMD službeno ne oglasi vezano uz cene iste smatrajte tek glasnima, koji se na kraju mogu, ali i ne moraju pokazati tačnima. Gore navedene informacije neka vam budu tek okvirni orijentir koliku količinu zelembaća trebate prikupiti do 27. jula.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.