Samsung zarađuje i kada baca Note 7


Samsung je izdao saopštenje u kojemu je objasnio što namerava učini sa preostalim primercima prošlogodišnjeg Galaxy Note-a 7. Svi do jednoga će završiti na reciklaži, ali će najpre s njih poskidati sve što vredi.

Prema Samsung-ovoj proceni trebali bi da dobiji više od 157 tona zlata, srebra, kobalta i bakra. Takođe presu će izbeći i pojedine komponente koje su ispravne i koje bi mogle poslužiti za servisiranje aktualnog Galaxy Note Fan Edition modela.

Samsung će tako zadržati OLED panele, memorijske poluvodiče i senzore kamera. Osim što će dio ovih komponenti služiti za možebitni popravak aktualnog modela, Samsung višak namerava prodati dalje budući da je Fan Edition stigao u tek 400.000 primeraka.

Podsetimo, aktuelni model jeste nastao iz povućenih Note-a 7, ali isti nisu bili prethodno korišćeni niti su njihova originalna pakovanja bila otvarana. Iz originalnog pakovanja po prvi put su izvađeni tek po povratku u Samsung-ove proizvodne pogone radi zamene baterije i instalacije novijeg softvera.

Iz Samsung-a poručuju kako će ceo proces reciklaže biti eco-friendly, odnosno kako neće biti štetnog uticaja po okolinu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.