Šangaj: Dok žene kupuju, muškarci se igraju


U kineskom Šangaju, u trgovačkom centru Global Harbour, postavljene su "igraonice" za muževe koji moraju duže vreme čekati svoje supruge, dok one obavljaju kupovinu. Muževi koji ne žele satima da obilaze prodavnice vreme u ovom trgovačkom centru mogu prikratiti u jednoj od za to namenjenih kapsula – u kojima je postavljen računar za igranje, piše kineski portal The Paper.

Uz računar, u kapsulama nalik malo većim telefonskim govornicama smešten je i oveći ekran, kontroler za igru, ali i udobna stolica – sve kako bi se ekipa mogla što bolje zabaviti dok im bolje polovine ne završe sa šopingom.

Usluga je za sada besplatna, a u skorijoj bi budućnosti vlasnici trgovačkog centra mogli uvesti plaćanje neke simbolične naknade za igranje. Reakcije prvih korisnika su podeljene, donosi BBC.

Neki su bili oduševljeni mogućnošću besplatnog igranja, dok su drugi prigovarali jer u kabinama nema ventilacije i prevruće je. Kako bilo, svaki gamer koji se našao u situaciji da mora da čeka dok ostatak porodice obavi kupovinu sigurno bi radije odigrao poneku partiju omiljene igre nego se vukao po prodavnicama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.