Twitter kreće u borbu protiv lažnih vesti


Twitter bi uskoro mogao da krene putem kojim Facebook već neko vreme korača, a sve u želji da se poveća poverenje korisnika u njihovu platformu (ili možda da se izbegnu kazne u nekim državama). Ovaj servis, naime, počeo je da testira opciju koja bi omogućila svakom korisniku da prijavi tvitani sadržaj koji bi spadao u "fake news" kategoriju.

Pokaže li se eksperiment uspešnim, uskoro bi tviteraši mogli da dobiju dugme za prijavu onih objava za koje smatraju da su lažne, netačne, zavaravajuće ili pak namerno nanose štetu i raspiruju mržnju. Twitter je inače poznat kao plodno tlo za svaku vrstu nasilja i širenje ekstremizma, pa se kao takav mora na sve načine boriti za "čišćenje" svoje platforme od neprikladnog sadržaja, a opet da zadrži garanciju slobode govora.

Projekt borbe protiv lažnih vesti još uvek je duboko u fazi razvoja, piše Washington Post, a u prepoznavanju spornih sadržaja služiće se, poput nekih drugih mreža, i veštačkom inteligencijom koja bi mašinskim učenjem trebala da počne sama da prepoznaje netačne, spammerske i slične nekvalitetne objave

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.