Windows 10 će sarađivati sa iOS-om i Android-om


Insideri koji imaju na svojim računarima instaliranu neku od Preview verzija Windows-a 10, prvenstveno oni koji se nalaze unutar "Fast Ringa" koji prvi dobija nove nadogradnje, primetili su jednu novu funkciju ovog OS-a. Mogućnost nastavka rada započetog na telefonu i prebacivanje na PC, i obrnuto, pod nazivom "Continue on PC", stižu na Android i iOS.

Iako prvenstveno zamišljena kao opcija koja bi omogućila gotovo isto iskustvo rada na Windows-u na desktopu i telefonu, ova opcija morala je da prođe kroz neke promene. Windows na telefonima se gotovo više nigde ne može naći, pa se Microsoft okrenuo operativnim sistemima koji vladaju tim svetom.

Vlasnici iPhone-a i telefona sa Android-om za ovu funkcionalnost Windows-a će morati da preuzmu posebne aplikacije i u njih se prijave svojim Microsoft korisničkim nalogom. Potom će moći, kažu, "magično" prebacivati otvorene web stranice sa jednog na drugi uređaj.

Windows Insider-i već sada mogu pokušati da rade paralelno na telefonima i računarima, a svi ostali moraće da pričekaju jesensku nadogradnju Fall Creators Update.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.