Xiaomi ponovno beleži rast isporuka pametnih telefona


Kineska kompanija Xiaomi imala je prilično burnu 2016. godinu, što uključuje i isporuke pametnih telefona koje su bile slabije od očekivanih.

Čini se da će 2017. godina za Xiaomi ipak biti puno bolja, barem prema prodajnim rezultatima koje je objavio osnivač i glavni izvršni direktor kompanije Lei Jun. Xiaomi je tokom drugog kvartala ove godine isporučio 70% više pametnih telefona u odnosu na prethodni kvartal, odnosno u drugom kvartalu je isporučeno ukupno 23,16 miliona pametnih telefona.

Takve brojke rezultat su napora čelnika Xiaomi-ja da konačno reše ključni problem kompanije, njen snadbevni lanac i pripadajuće probleme u snadbevanju. Poboljšanja su jednako uspešno implementirana u Xiaomi-jevu online prodaju proizvoda, kao i u fizičke Mi Home prodavnice.

Ističe se i velik uspeh na indijskom tržištu gde je Xiaomi u prvoj polovini godine ostvario rast prihoda od 328% na godišnjem nivou, ali i konstantna ulaganja u sektor za istraživanje i razvoj što uključuje i zapošljavanje novih stručnjaka kroz sledećih godinu dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.