Apple omogućio two-factor authentication u Srbiji


Kako bi mogli da dodatno zaštite svoj iCloud nalog, a samim tim i telfon, korisnici u Srbiji dobili su mogućnost da koriste verifikaciju u dva koraka sa svojim brojevima telefona.

Prethodnim nadogradnjama sistema Apple je počeo da agresivnije nudi two-factor authentication, ali je problem domaćih korisnika bilo nepostojanje podrške za našu državu.

Konačno Apple je dodao mogućnost korišćenja ovog dodatnog nivoa zaštite. Korisnici sada mogu da na listi država izaberu Srbiju i njen pozivni broj +381. Ova opcija radi za sve domaće operatere.

Kako bi odmah aktivirali two-factor authentication, u podešavanjima idite na vaš iCloud odnosno Apple ID nalog, zatim pod Password & Security, tapnite na Turn On Two-Factor Authentication. Ispod bi oddmah trebao da piše vaš broj telefona na kartici koja je u telefonu.

Verifikaciju možete tako što će vam Apple poslati poruku ili vas pozvati. U oba slučaja ovo je potpuno besplatno za korisnika. Ako izaberete poruku, odmah nakon toga dobijate kod u vidu SMS-a i taj kod se sam direktno kopira u Settings/Apple ID, iCloud deo u koji vi gledate. Ne morate da otvarate SMS i da ukucavate broj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.