Asus nadogradnjom na Android O uklanja bloatware


Uz predstavljanje čak šest različitih modela pametnih telefona iz nove Zenfone 4 serije, kompanija Asus najavila je i dolazak službene nadogradnje na Android O.

Nadogradnja bi trebala da dođe na spomenutih šest uređaja iz nove Zenfone 4 serije, ali i na sve starije Zenfone 3 uređaje. Kao okvirno razdoblje kada će svi spomenuti uređaji već dobiti nadogradnju, navodi se druga polovina sledeće godine.

Osim Android O sistema korisnici će tada dobiti i unapređeni korisnički interfejs ZenUI 4.0, ali i jednu novost u odnosu na prošle verzije toga interfejsa. Asus je, naime, odlučio je da ograniči broj predinstaliranih aplikacija koje dolaze sa uređajem. Umesto dosadašnjih 35 aplikacija koje su dolazile sa ZenUI 3.5 interfejsom, korisnici će zajedno sa ZenUI 4.0 interfejsom dobiti samo 14 predinstaliranih aplikacija.

Spominje se i opcija slika u slici te opcija "Twin Apps" putem koje će korisnici na jednom uređaju u slučaju pojedinih društvenih mreža moći koristiti više korisničkih računa istovremeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.