Disney odlazi sa Netflix-a i pokreće sopstveni streaming servis


U sklopu objave najnovijih poslovnih rezultata, američka kompanija The Walt Disney Company najavila je da će od sledeće godine početi da povlači svoje filmove sa Netflix-a, uprkos vrlo dobrim odnosima s tim streaming servisom. Ovaj potez deo je velikog zaokreta u strategiji Disney-a, u sklopu kojeg će, verovatno 2019. godine, biti pokrenuta njihova potpuno nova streaming usluga.

Disney-eva streaming platforma trebala bi, dakle, kroz nešto više od godinu dana da zaživi kako unutar SAD-a tako i na globalnom nivou, a na njoj će gledaoci moći na zahtjev pogledati stare i nove Disney-eve filmove i filmove svih kompanija koje su u njihovom vlasništvu (Pixar, Marvel, Lucasfilm, itd). S Netflix-a će, prema prvim informacijama, nestati filmovi pod imenom Disney-a i Pixara, dok će oni Marvel-ovi ostati dostupni i na ovoj platformi.

Dodatno, kompanija će pokrenuti i posebnu ESPN streaming uslugu već početkom 2018. Na njoj će se moći pogledati preko 10 hiljada sportskih događaja godišnje, a primarno će biti pokrivene američke hokejaške, bejzbolske i fudbalske lige, kao i fakultetski sportovi popularni u SAD-u, ali i teniski događaji iz celog sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.