Facebook-ov oglasnik stiže u Evropu, ali ne i u Srbiju


Facebook je krajem prošle godine pokrenuo uslugu Marketplace, koja funkcioniše kao oglasnik za kupovinu i prodaju među korisnicima, i to na temelju njihove lokacije. Ova usluga je do sada bila dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Čileu, Meksiku i na Novom Zelandu, a od sada će započeti i njeno širenje unutar Evrope.

Iz društvene mreže objavljeno je kako će Facebook Marketplace u narednim danima postati dostupan u još 17 zemalja Evrope. Biće to Austrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Norveška, Portugal, Španija, Švedska i Švajcarska. Srbiju i nama susedne zemlje, dakle, u ovom valu neće zahvatiti širenje Marketplace-a.

Ova usluga se od ostalih sličnih internetskih oglasnika razlikuje po tome što nudi pretraživanje korisnika i proizvoda koji se nude prema lokaciji korisnika. Takođe, ona nudi kupcima određen nivo sigurnosti jer svatko može videti javne profile ljudi sa kojima će trgovati, te proveriti njihov kredibilitet putem zajedničkih prijatelja na Facebook-u ili prema njihovom stažu na toj društvenoj mreži.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.