Firefox Send omogućava jednostavno i bezbedno slanje velikih datoteka


Dobri ljudi iz Mozille izradili su, i dali svima na besplatno korišćenje, novi internet servis za lako i brzo, ali i bezbedno slanje velikih datoteka. Usluga je nazvana Firefox Send, ali uprkos svom imenu vrlo dobro radi i sa drugim internet browserima i ni na koji način nije vezana uz popularni Firefox. Iz Mozille kažu da je reč o web eksperimentu u testnoj fazi.

Na adresi send.firefox.com nalazi se vrlo jednostavna stranica na kojoj je moguće uploadovati datoteku maksimalne "težine" do 1 GB. Ona se potom kriptuje i u takvom zaštićenom obliku smešta na servere – pa niko iz Mozille ne može videti njen sadržaj. Korisnik potom dobija link koji može poslati primaocu koji tako može skinuti datoteku.

Datoteke sa servera bivaju izbrisane odmah nakon prvog uspešnog preuzimanja. Kako bi stvar bila još sigurnija, datoteka će se na serverima nalaziti samo 24 sata, a ako je niko za to vreme nije preuzeo, biće takođe trajno izbrisana. Jednostavno, sigurno, brzo i besplatno – šta više možemo da poželimo?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.