Google Chrome za Android dobio mogućnost blokiranja reklama


Google je pustio u opticaj novu nadogradnju za Dev i Canary verzije svog internet browsera Chrome namenjenog Android mobilnim uređajima.

Obe testne verzije Google-ovog browsera su dobile integrisanu mogućnost blokiranja reklama na internet stranicama bez instaliranja spoljnih dodataka.

Blokiranje reklama zasad je poprilično bazično bez opcije za detaljnije konfiguriranje, jedino što korisnici mogu učiniti je uključiti ili isključiti blokiranje reklama, s time da je prema zadatim podešavanjima blokiranje reklama isključeno. S obzirom da ne postoji konfigurisanje od strane korisnika, blokiranje reklama se izvodi prema Google-ovim sopstvenim podešavanjima te je poseban naglasak stavljen na blokiranje posebno nametljivih reklama i popup prozora.

Blokiranje reklama novost je koju je Google uveo nakon što se nedavno pridružio Koaliciji za kvalitetnije reklame te se u skladu s tim obvezao da će prestati da prikazuje reklame koje nisu u skladu s postavljenim Standardima za bolje reklame do početka 2018. godine (obećanje se odnosi i na Google-ove sopstvene reklame).

Nova opcija blokiranja reklama na kraju će biti dostupna u svim verzijama Chrome browsera za mobilne uređaje te desktop i laptop računare.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.