iOS i Windows Phone slabiji na nekoliko većih tržišta


Prema novim Kantar-ovim podacima za tromesečno razdoblje zaključno sa majem ove godine, vidljivo je da je mobilni operativni sistem Android rastao na nekoliko većih svetskih tržišta kao što su Kina, Velika Britanija i Francuska.

Reč je o rastu na štetu operativnih sustava iOS te Windows Phone koji su na navedenim tržištima zabeležili pad zastupljenosti. U Francuskoj iOS i Windows Phone zabeležili su pad udela od 2,7 odnosno 2,8%, dok je Android rastao za 1,6% na godišnjem nivou. U Velikoj Britaniji iOS je pao za 1,3%, dok Windows Phone beleži pad od 3,7%.

Evropske zemlje i dalje su primer dominacije operativnog sistema Android, pa tako na primer u Španiji Android među svim sistemima ima udeo od premoćnih 91% (uprkos padu od 1,8% na godišnjem nivou).

Što se tiče Kine, pad iOS i Windows Phone-a je nešto manji (0,4% za oba sistema), dok vodeći Android beleži rast od 1%. U SAD-u je nešto drugačija situacija, vodeći Android izgubio je 3,7% udela na godišnjem nivou (vodeća pozicija sa 64,8% udela), dok je drugi iOS zabeležio rast udela od 4,7% (druga pozicija sa 34% udela).

Tesna situacija je na japanskom tržištu gde vodeći Android sada ima udeo od 50,9% (pad od 8% na godišnjem nivou), dok drugi iOS sada ima udeo od 48,4% (rast od 7,8% na godišnjem nivou). Windows Phone je praktički nestao sa japanskog tržišta jer je njegov zanemarivi prošlogodišnji udeo 0,1% nestao te sada iznosi 0%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.