Kineski telefoni dolaze sa predinstaliranim virusom


Kompanija za računarsku bezbednost Dr. Web, otkrila je malware koji je predinstaliran na određenom broju novih kineskih pametnih telefona sa Android OS-om.

Drugim rečima, to znači da nakon kupnje novog pametnog telefona nećete biti ni svesni da ste s njim dobili trojanac pod nazivom Android.Triada kojeg hakeri mogu koristiti za preuzimanje dodatnog zloćudnog softvera koji će vam krasti podatke ili vas špijunirati.

Ovaj virus je otrkiven na većem broju kineskih telefona, koji uključuju modele Leagoo M5 Plus, Leagoo M8, Nomu S10 i Nomu S20, koje (koliko znamo) ne možete kupiti na našem tržištu pa se (barem za sada) ne morate previše brinuti.

Dr. Web kaže da virus preuzima kontrolu nad libandroid_runtime.so modulom i svoje datoteke injektuje u Zygote, Android proces koji služi za podizanje sistema, pa će biti aktiviran svaki put kada pokrećete uređaj. Nakon toga trojanac može preuzimati i pokretati zloćudne pluginove za krađu podataka i loginova, uključujući podatke za pristup bankovnim računima, kao i presretati sve komunikacije.

Na koji način su cyber kriminalci uspeli da instaliraju svoj virus na nove telefone za sada nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.