''Pesma'' od deset minuta tišine vrlo popularna na iTunes-u


Vlasnici iPhone-a koji imaju običaj da svoje telefone priključuju na audio sisteme u automobilima odavno su primetili da je ovaj proces donekle iritantan iz jednog razloga. Naime, tada se u većini slučajeva automatski pokreće aplikacija Apple Music, koja odmah započinje sa reprodukcijom muzuke. Na nesreću brojnih korisnika, reprodukcija kreće abecednim redom, što znači da većina ljudi prilikom spajanja iPhone-a u automobilu svaki put čuje barem početak – prilično iritantno – uvek jedne te iste pesme.

I tu u priču uskače izvjesni Samir Mezrahi. On je na iTunes postavio "pesmu" koja se sastoji od 10 minuta tišine, i nazvao je "A a a a a Very Good Song". Preuzimanjem ove pesme iPhone će je sasvim sigurno smestiti na prvo mesto po abecedi, te započeti sa "sviranjem" iste nakon spajanja u automobilu. Korisnik tada ima deset minuta "fore" da namesti ono što zaista želi da sluša.

Ovo jednostavno rešenje pokazalo se prilično popularnim – nakon samo tri dana od pojave singla na iTunes-u primećeno je da se popeo u top 100 najpopularnijih pesama i napreduje, dok je Mezrahijev cilj da ona postane najpopularnija pesma na ovom servisu.

Naravno, ova "A a a a a vrlo dobra pjesma" nije besplatna, nego košta 99 centi kao i većina ostalih, pa genijalni Mezrahi vrlo verovatno već sada zadovoljno trlja ruke...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    Genije :D Skidam kapu!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.