Predstavljen Lenovo K8 Note


Proizvođači telefona često posežu za rečju "Killer" kada opisuju mogućnosti svojih mobilnih uređaja. Tome ni Lenovo nije odoleo već je K8 Note proglasio killerom na područiju dizajna, multimedije, iskustva i performansi.

Lenovo K8 Note opremljen je sa IPS ekranom dijagonale 5,5-inča. Rezolucija ekrana je 1.920 x 1.080 tačaka, a gustoća 401 ppi-a. Od oštećenja je zaštićen 2.5D staklom. Pokretačku snagu crpi iz MediaTek-ovog desetojezgrenog Helio X23 SoC-a brzine 2,3 GHz.

Što se memorija tiče K8 Note moći će se nabaviti u dve verzije – sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije te u konfiguraciji sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Vezano uz boje kućište Lenovo je odlučio kako su dve boje sasvim dovoljne – Venom Black i Fine Gold.



Shodno trendovima i K8 Note ima dve kamere sa zadnje strane aluminijumskog kućišta – od 13 MP i 5 MP. Ovim uređajem selfisti dolaze na svoj teren jer prednja kamera ima rezoluciju od 13 MP. Kad smo kod kućišta navedimo kako su dimenzije uređaja 154,5 x 75,9 x 8,5 milimetara, a težina 180 grama.

Povećoj težini i debljini kumovala je i baterija koja ima kapacitet od 4.000 mAh. Prema proizvođaču potpuno napunjena baterija trebala bi da osigura do 15 dana u stanju pripravnosti, odnosno do 24,7 sati neprekidnog telefoniranja uz 4G mrežu. Ponovno punjenje baterije ne bi trebalo da bude dugotrajno jer podržava Turbo Charge tehnologiju koja će se pobrinuti da već nakon nekoliko minuta na punjaču dostigne napunjenost dovoljnu za celodnevno korišćenje.

Od tehnologija podržani su LTE, Wi-Fi (802.11 (b/g/n), Bluetooth (4.2), Dolby Atmos i skener otiska prsta. Lenovo K8 Note temelji se na tzv. čistom Android-u 7.1.1 (na Android-u kakvim ga je zamislio Google).

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internet stranicama proizvođača. Cena po dolasku na tržište biće oko 203 USD (3GB/32GB) i 219 USD (4GB/64GB).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.