Samsung Bixby dostupan u više od 200 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju


Kompanija Samsung Electronics najavila je da je opcija za glasovno upravljanje Bixby, nakon Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, dostupna u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, uključujući i Srbiju. Uz ovaj inteligentni interfejs, milioni potrošača moći će da iskoriste pametniji način interakcije sa svojim telefonima i da svoje zadatke obave brže i lakše.

Trenutno dostupan na američkom engleskom i korejskom jeziku, Bixby donosi unapređenu produktivnost pametnih telefona i bolju personalizaciju kroz interfejs sa brzim komandama - Quick Commands. Ova opcija omogućava korisniku da lako kreira sopstvenu glasovnu komandu i da je koristi umesto jedne sekvence ili većeg broja komandi. Na primer, može kreirati komandu “laku noć” koja je prečica za “uključi program rada bez ometanja, podesi alarm za 6 ujutru i uključi filter za plavu svetlost”.

Bixby takođe razume način na koji korisnik zapravo govori, postavlja pitanja i zahteve. Na primer, ako potrošač snimi fotografiju i onda kaže Bixby “pošalji mami sliku koju sam upravo snimio”, Bixby razume komande koje podrazumevaju korišćenje više aplikacija i znaće na koju se sliku misli, te će je poslati traženoj osobi putem poruke. Ovo razumevanje prirodnog ljudskog jezika olakšava interakciju sa telefonom i čini je intuitivnijom. Svojom tehnologijom dubokog učenja na bazi iteracija, Bixby će s vremenom sve bolje razumeti i upoznavati lične preferencije korisnika i načine govora.



Bixby je jedinstven po tome što je to inteligentni interfejs, a ne samostalna aplikacija. Kada aplikacija postane sposobna da komunicira sa Bixbyjem, Bixby će podržati skoro svaki zadatak koji ta aplikacija može da izvede i to na osnovu glasovnih komandi, komandi dodirom ili tekstualnih komandi. Bixbyjeva duboka integracija takođe je ugrađena u podešavanja pametnog telefona, tako da opcije telefona mogu biti izmenjene, na primer, da se podesi vreme za gašenje ekrana kada je telefon neaktivan ili prikazivanje svih notifikacija, a da pritom korisnik ne prekine to što trenutno radi.

“Milioni klijenata širom sveta sada će imati pristup novom i inteligentnom načinu interakcije sa svojim telefonima”, izjavio je Indžong Ri, izvršni potpredsednik i šef Sektora za istraživanje i razvoj, softver i servise u Diviziji za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Širenje Bixbyjevih glasovnih sposobnosti je prvi korak u stalnom uvođenju novih funkcionalnosti ove opcije. U budućnosti, Bixby će moći da uči, kako bi ponudio inteligentniju i ličniju interakciju i lakše povezivanje sve većeg broja uređaja”.

Samsung namerava da nastavi sa proširivanjem glasovnih sposobnosti Bixby opcije na dodatne zemlje, jezike, uređaje, funkcije i aplikacije drugih proizvođača. Daljim unapređenjem iskustva korišćenja mobilnih uređaja i ponude rešenja, sve više korisnika moći će da ostvari bolju interakciju sa svojim uređajem i da upravlja svojim aplikacijama i servisima jednostavnije i instinktivnije.

Korisnici Galaxy S8 i S8+ od danas mogu da uključe Bixbyjeve glasovne mogućnosti, pritiskom na dugme “Bixby” kako bi pokrenuli instalaciju. Bixby se aktivira pritiskom na dugme predviđenim za to, na telefonima Galaxy S8 i Galaxy S8+, ili jednostavnim “Hi, Bixby” (Zdravo, Bixby).



Šta se sve može uraditi tokom dana uz Bixby pomoć može se naći na: https://news.samsung.com/global/how-to-get-more-done-in-your-day-with-bixby

Glasovne komande prepoznaju engleski (američki) i korejski jezik. Neće biti prepoznati svi naglasci, dijalekti i izrazi. Dostupnost servisa može da varira u zavisnosti od države i mobilnog operatera. Razumevanje prirodnog ljudskog jezika omogućava Bixbyju da kontinuirano unapređuje svoje sposobnosti za interpretaciju regionalnih dijalekata. Međutim, kako Bixby brže uči komande koje se češće koriste, biće mu potrebno više vremena da u potpunosti razume regionalne dijalekte koji se ređe koriste.

Bixby je trenutno dostupan na odabranim uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8+.

Dostupnost servisa i partnera - trećih strana variraju od države do države.

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.