SoundCloud ipak neće biti ugašen


Iako se već nedeljama govori kako bi nemački muzički servis SoundCloud mogao da propadne kao žrtva slabijih financijskih rezultata i neuspešnog restrukturiranja, čini se kako se to ipak neće dogoditi. Iz kompanije su objavili kako su novi investitori doneli oko 170 miliona dolara svežeg kapitala, te tako spasili najveću svetsku platformu za razmenu audio isečaka.

Radi se o njujorškoj investicionoj banci The Raine Group i singapurskom investicionom holdingu Temasek. Osim što su u SoundCloud ubacili oveću količinu novca, novi investitori će postaviti i sasvim novu upravu. Novi glavni izvršni direktor SoundCloud-a biće Kerry Trainor, a novi glavni operativni direktor Michael Weissman.

Zanimljivo, obojica su pre toga bila zaposlena na sličnim poslovima u video servisu Vimeo u kojem su uspeli da utrostruče broj aktivnih korisnika i značajno povećaju prihode privlačenjem novih pretplatnika. Iz tog se razloga nadaju istim rezultatima i na SoundCloud-u, koji u principu radi na sličnim osnovama kao Vimeo – omogućava nezavisnim autorima objavljivanje svojih radova, a deo svojih usluga i naplaćuje.

SoundCloud postoji već deset godina, trenutno ima oko 170 miliona korisnika, a u poslednjih godinu dana uprihodio je preko 100 miliona dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.