Znate li koliko je ukupno iPhone-a prodao Apple?


Steve Jobs je 2007. pre deset godina predstavio prvi iPhone, kojim je uzdrmao tada još nerazvijeno tržište pametnih telefona, a iPhone je i dan danas jedan od najpopularnijih pametnih telefona u svetu. U prošla tri meseca prodali su 41 milion iPhone-a. Pitate li se ikad koliko je to Apple do sada ukupno prodao iPhone-a? Brojka će vas iznenaditi.

Apple je samo u proteklom tromesečiju, kojeg Apple naziva 3. fiskalnim kvartalom isporučio 41 milion iPhone-a i tako za dlaku premašio prognoze analitičara. Na godišnjem nivou Apple je prodao 2% više iPhone-a no u isto vreme prošle godine, a uprihodovali su 3% više.

Kvartal koji prethodi onome u kojemu Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhone-a isto tako je tradicionalno slabiji od drugih pa je tako u zadnja tri meseca prodano 19% manje iPhone-a ali kvartal ranije.

Pozitivni finansijski rezultati blagotvorno deluju i kompanijin status na berzi. Apple-ove deonice na berzi sve su vrednije pa sada svaka vredi 157 dolara, a u kasi na raspolaganju imaju 261 milijardu dolara,

Jeste razmislili o ukupnoj brojci prodatih iPhonea u ovih 10 godina? Odgovor je: 1 200 000 000. - 1.2 milijarde prodanih iPhone-a!

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.