Apple Watch sa LTE-om ima problema - sa LTE-om


Prvi recenzenti novog Apple-ovog pametnog sata primetili su da isti ima problema sa onim što mu je i najveća prednost pred prošlim generacijama – spajanjem na mobilne mreže. Apple Watch 3 trebao bi, za razliku od jedinice i dvojke, da omogući obavljanje poziva i slanje poruka čak i kada se u njegovoj blizini ne nalazi povezani iPhone, ali u nekim situacijama to nije moguće.

Problem su priznali i iz samog Apple-a, te su naveli kako je primećeno da se sat teže ili nikako ne spaja na LTE mreže u slučaju kada je na njemu uključen Wi-Fi, i isti se automatski spoji na neku otvorenu pristupnu tačku (poput besplatnog Wi-Fi-ja u hotelima ili kafićima).

Reuters je dobio službenu izjavu Apple-ove portparolkinje koja je priznala da problem postoji, te da u kompaniji rade na identificiranju kvara. Planiraju, kaže, u budućoj softverskoj nadogradnji da reše ovaj nedostatak. Ali, za Apple Watch 3 i njegove rane prodajne rezultate to bi moglo biti kasno jer su već objavljene brojne recenzije ovog uređaja koje mu nisu baš naklonjene – i to upravo iz gore navedenih razloga.

Nema svrhe, složiće se svi, kupovati novi Apple Watch čija je glavna prednost nezavisnost od iPhone-a, ako ta funkcionalnost nije do kraja ispolirana. Dodatni problem povezan sa spajanjem na LTE mreže je i činjenica da ono značajno troši bateriju – pa kupovinu sata s mogućnošću telefoniranja u trajanju od samo sat vremena takođe nitko ne smatra pametnim ulaganjem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.