Essential Phone dobro izgleda, ali ga je nemoguće popraviti


Rubinov Essential Phone podigao je popriličnu prašinu svojim upečatljivim dizajnom, moćnim hardverom i minimalističkim pristupom softveru, ali rezultatom 1/10 na iFixit-ovu testu popravljivosti, gadno je pao.

Verovatno ste da ste do sada već čuli za iFixit. To je ekipa koja je sebi postavila zdatak da svaki novi uređaj, smartphone, tablet, a povremeno i toster, u ime nauke rastavi na eliće i oceni koliko ih je lako popraviti.

Gadget kojeg ocene s 10/10 može praktično svako popraviti, dok one s ocenama bliže 0, teško da ćete i sa servisa dobiti jednom komadu.



S Essential Phoneom su se baš namučili. Kako bi njegovo keramičko kućište otvorili najpre su ga morali zamrznuti pa zagrejati, ne bi li opustili lepak koji sve drži na mestu. Potom su zaključili da tako neće napraviti ništa te da najpre moraju ukloniti ekran, a on im je pritome napuknuo.



Unutra su se opet namučili sa baterijom koja je isto tako učvršćena lepkom. Ispod haube su uglavnom pronašli Qualcomm-ove komponente sa izuzetkom Samsung-ovog RAM-a i memorijskog čipa.

USB C je takođe nesrećno zalemljen za matičnu ploču, što opet komplikuje njegovu izmenu, a izgledno je da će se koristiti više no uobičajeno jer Essential Phone nema 3.5 mm audio izlaza.



U svakom slučaju, Essential Phone se na ovom testu nije proslavio. Hoće li ga uopšte biti u ovim krajevima, ostaje neizvesno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.