Firefox 57 stiže bez search bara


Mozilla će dolaskom Firefox-a 57 odbaciti posebno polje (search bar) za pretraživanje sadržaja na Internetu. Time će se pridružiti Chrome-u, Operi i Edg-u koji već imaju unificirano polje za unos adresa i pretraživanje.

Ova promena doći će unutar novog korisničkog interfejsa kojeg u Mozilli nazivaju Photon. Ipak podrška za izdvojeni search bar neće u potpunosti nestati. Naime korisnici koji su na njega navikli kao i oni kojima se neće svideti novo unificirano polje za pretragu imaće mogućnost ručnog uključivanja searcha bara.

Također, izdvojeni search bar će ostati aktivan i svim onim korisnicima koji se odluče svoju postojeću verziju Firefox-a nadograditi na Firefox 57. Jedini korisnici koji će po defaultu dobiti unificirano polje za pretragu su oni koji će na svoje računar po prvi put, ili ponovno od nule instalirati Firefox.

Izlaskom Firefox-a 57 Mozilla će konačno odbaciti i podršku za legacy pluginove. Ako sve prođe prema planu, stabilna verzija Firefoxa 57 stići će 14. novembra 2017.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.