Google Drive i Maps postali popularna zamena za The Pirate Bay


Nakon što su se ugasili brojni torrent servisi (Pirate Bay se i dalje ne da), pojavila se i alternativa za deljenje filmova - Google Drive, piše The Next Web. Filmske kuće iz Hollywooda Google-u su poslale skoro 5000 zahteva da uklone autorskim pravima zaštićene sadržaje na njihovom servisu za skladištenje dokumenata i to u proteklih mesec dana.

Pirati pritom i na razne načine pokušavaju probiti Google-ove zaštitne mere, pa tako Drive koriste da podele linkove sa kojih se mogu skinuti filmovi, ali i unlisted linkove sa YouTube videima kako bi izbegli otkrivanje. Na sličan način delili su i porno filmove preko YouTube-a. Filmovi koji se učitaju na YouTube-ov server nisu javni, a potom linkove prema njima dele na raznim forumima i Facebook grupama, što Google-u otežava posao.

Maštoviti pirati osim Drive-a koriste i Google-ove mape kako bi delili linkove za skidanje filmova i to kroz opciju u kojoj možete kreirati svoje mape. Kako nema verifikacije onog što ste si stavili u beleške, Google-u je teško da vodi proveru. Uz to, pirati koriste i darežljivost Google-a koji korisnicima daje 15 GB besplatnog prostora, što je dovoljno za nekoliko filmova po email adresi. Ali, samo je pitanje kako će odgovoriti internet div.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Brbljivac kaže,

    Interesantna informacija. Piraterija uvek pronađe put.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.