Indiegogo će pokušati da zaštiti investitore od ulaganja u propale projekte


Propali crowdfunding projekti nisu ništa novoga u svetu tehnologije, a uz hiljade projekata koji budu uspešno finansirani neretko se dogodi da isti nikada ne zažive, odnosno da gadgeti koje rani investitori novčano podrže nikada ne budu isporučeni. Često je to tako jer su ideje predaleko od izvedivih, odveć ambiciozne, ili se pak jednostavno radi o prevarama.

Kako bi pokušao zaštititi rane investitore (backere), Indiegogo će od sada za sve tehnološke projekte autore kampanja obvezati na navođenje tačnog statusa razvoja proizvoda. Inovacije, proizvodi i ostale tehnološke ideje koje će se ubuduće pokušati finansirati putem ove platforme moraće vrlo jasno navesti jesu li u fazi koncepta, prototipa, i tako dalje, pa sve do finalizacije i stanja "spremno za prodaju".

Ova informacija trebala bi potencijalnim ulagačima da olakša donošenje informirane odluke o (ne)uplaćivanju novca za određeni proizvod.

Dodatno, svi pokretači kampanja biće obavezni najmanje jednom mesečno obaveštavati svoje backere o napretku projekta – postavljanjem slika iz proizvodnje, punih skladišta robe, video zapisa o tome kako se na projektu radi i slično – a sve kako bi ulagači dobili pravovremenu informaciju o tome kako njihov novac biva utrošen.

Prekid komunikacije sa podržavaocima jedan je od prvih znakova u svetu crowdfundinga da s projektom nešto ide po zlu, pa bi ovim promenama, smatraju u Indiegogo-u, oni koji su uplatili novac trebali da budu dodatno zaštićeni i informisani.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.