iPhone 8 i 8 Plus imaju manje baterije od prošlogodišnjih modela


Apple-ovi novi iPhone-i 8 predstavljeni prošle nedelje, dizajnom pa ni ostalim funkcijama više zaslužuju 7s oznake, ali pod brojem 8 svakako će privući još više kupaca. Kao i obično Apple nije otkrio kapacitet baterije, ali otkrili su ga drugi.

Kineska Regulatorna agencija TENAA ne prihvata takve tajnovitosti pa su o novim iPhone-ima dobili detaljne specifikacije, uključujući i one o radnoj memoriji i kapacitetu baterije.

Kao što se i spekulisalo iPhone 8 Plus poput prošlogodišnjeg iPhone-a 7 Plus ima 3 GB RAM-a, verovatno zbog dvostruke kamere, dok manji iPhone 8 i iPhone 7 od prošle godine imaju 2 GB RAM-a.

Što se pak kapaciteta baterije tiče, iako su novi iPhonei 8 i 8 Plus neznatno deblji od prošlogodišnjih modela, imaju slabije baterije, tačnije manji kapacitet.

U stvari iPhone 8 Plus kapacitetom 2675 mAh ima najmanju bateriju od svih Plus modela do sada. Smanjenje od 7% uz moderniji i izgledno štedljiviji 10-nanometarski A11 Bionic čip ispod haube, verovatno će rezultovati istom autonomijom kakvu su pružali prošlogodišnji iPhone 7 i 7 Plus.

iPhone 7 - 1,960 mAh / 2 GB RAM
iPhone 8 - 1,821 mAh / 2 GB
iPhone 7 Plus - 2,900 mAh / 3 GB
iPhone 8 Plus - 2,675 mAh / 3 GB

Novost je svakako podrška za bežično i brzo punjenje pa čak i brzo bežično Qi punjenje, koje će biti omogućeno naknadnom softverskom nadogradnjom, ukoliko kupite dodatne adaptere kao za iPhone X.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.