iPhone 8 odlično prošao na testu izdržljivosti


Zack Nelson je na svom YouTube kanalu JerryRigEverything ovog puta objavio video u kojem je prikazano testiranje novog iPhone-a 8. Kako to obično biva kada su Zackova testiranja u pitanju iPhone 8 je morao proći kroz torturu kakvu ćete retko uspeti u stvarnom svetu, odnosno pri normalnoj upotrebi uređaja.

Testiranje je kao i uvek započelo sa pažljivim otvaranjem pakiranja. Potom je Zack odlučio da testira ekran kako bi video koliko je zapravo osetljiv na grebanje – ispostavilo se kako problemi kreću tek kada je upotrijebljen nož tvrdoće 6 što je identičan rezultat kao i kod prošlogodišnjeg iPhone-a 7.

Kako ćete tek u retkim situacijama uz sebe imati posebne noževe kakvi su korišćeni u ovom videu Zack se odlučio za još par testova na grebanje ekrana, ali ovog puta sa klasičnim predmetima – skalpelom, kovanicama i ključevima koji ekran nisu mogli oštetiti.

Isti test primenjen je na Home tipku, kamere i zadnju stranu uređaja kojima klasični skalpel takođe nije mogao ništa, a time ni kovanice i ključevi koji bi se mogli naći u džepu zajedno sa iPhone-nom 8. Budući da je zadnja kamera od oštećenja zaštićena safirnim staklom za lagano oštećenje bio je potreban nož tvrdoće 6, a za znatnija noževi tvrdoće 7 i 8.

Dodatan plus za Apple je što je logo i naziv iPhone stavljen ispod staklene površine što je garancija kako se neće tokom vremena izlizati. Zatim je usledio test sa otvorenim plamenom. Nakon desetak sekundi zagrevanja na ekranu se pojavila poprilično velika crnja mrlja. Srećom, ista je potpuno nestala nakon što se zagrejani deo ekrana ohladio.

Za kraj Zack je ostavio test na savijanje koje je iPhone 8 također prošao. Sve u svemu čini se kako je Apple odradio dobar posao te kako bi normalnom uporabi iPhone-a 8 ne bi trebali imati problema. Uprkos tome, redovi pred prodavnicama su izostali, o čemu možete više saznati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.