Kineski proizvođači u prvih 7 meseci proizveli 820 miliona smartphonea


Kinesko ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT) objavilo je statističke podatke vezane za kineske proizvođače elektronskih uređaja u razdoblju od januara do jula ove godine.

Prema objavljenim podacima, kineski proizvođači su u spomenutom razdoblju proizveli 1,100.82 miliona mobilnih uređaja, što je rast od 4% na godišnjem nivou. Unutar te količine mobilnih uređaja bilo je 820,75 miliona pametnih telefona, što je pak rast od 3,4% na godišnjem nivou.

Kineski proizvođači su od početka godine to jula takođe proizveli i 95,34 miliona laptopova, 46,37 miliona tablet uređaja i 25,06 miliona desktop računara. Reč je o rastu broja proizvedenih laptopova od 11%, padu broja proizvedenih tablet uređaja od 0,2% i rastu broja proizvedenih desktop računara od 8,2%.

MIIT takođe navodi i podatak kako su u istom razdoblju kineski proizvođači proizveli 81,55 miliona LCD televizora, što je pad od 8,3% na godšnjem nivou. Od navedenog broja bilo je 54,32 miliona pametnih televizora, što je pad od 2,4% na godišnjem nivou.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.