Nokia 5 će dobiti bezbednosnu zakrpu, čak i pre Google-ovih uređaja


HMD je ponovo uspeo. Nokia 5 će biti prvi Android Smartphone koji će dobiti Android Security Update za Septembar 2017. godine, čak i pre nego Google-ovi Pixel i Nexus telefoni.

Google nije objavio septembarsku zakrpu na sopstvene telefone, a čak nisu još objavili ni informacije o ovoj zakrpi.

Setimo se, u julu je Nokia 6 dobila bezbednosnu zakrpu pre svih drugih Android telefona. Očekivana septembarska zakrpa će biti teška 142MB i popravlja bezbednost Android sistema.
Možete sami proveriti na svojim telefonima da li je dostupna (Settings -> About phone -> System Update), ali ćete verovatno svakako dobiti notifikaciju čim vaš telefon bude spreman za instalaciju ove zakrpe.

Kompanija HMD je zaista istrajna u izdavanju mesečnih bezbednosnih zakrpi i ažuriranja za svoje Nokia telefone, koji su već dostupni na tržištu. Takođe su objasnili da će svi Nokia telefoni imati najmanje dve godine podrške u ovom smislu.

Potvrđeno je i da će Android 8 – Oreo doći na njihove uređaje (Nokia 3, 5 i 6). Android P će biti naslednik Orea, pa je faktički potvrđeno da će Nokia uređaji dobiti i taj sistem zbog spomenute dvogodišnje podrške.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.