Obnovljeni App Store još više pažnje posvećuje developerima


Apple-ova prodavnica mobilnih aplikacija, App Store, početkom ove godine bila je dom za preko 2,2 miliona iOS aplikacija. Pre leta Apple je objavio podatak kako su do tada, od pokretanja App Store-a, developerima ukupno isplatili preko 70 milijardi dolara, te da je u poslednjih godinu dana broj preuzimanja aplikacija porastao za više od 70%. Ovakav rast donosi ogromne prihode i samom Apple-u, pa nije čudo da su se kod novog iOS-a odlučili posvetiti dodatnu pažnju tome da developeri imaju još bolju priliku za zaradu.

S nadogradnjom na iOS 11 korisnicima će biti ažuriran i izgled same App Store aplikacije, počevši s osveženom ikonom pa sve do sekcija koje unutar nje postoje. Početna stranica ove aplikacije od sada se zove "Today" i sadrži dnevni pregled najzanimljivijih aplikacija prema izboru Apple-ovih urednika. Druga, pak, kartica posvećena je samo mobilnim igrama, kao očito najlukrativnijem segmentu, dok se tek na trećoj kartici App Store-a nalazi uobičajeni pregled svih najpopularnijih i novih aplikacija (osim igara).

Developerima na raspolaganju sada stoji i sasvim novi marketinški "kit" sa šablonima i uputstvima za izradu novih vizuala prilagođenih App Store-u unutar iOS-a 11 – a koji bi trebao pomoći i urednicima da primete nove kvalitetne aplikacije i uvrste ih u dnevni pregled. U iste svrhe iz Apple-a su pozvali kreatore aplikacija da im se jave sa svojim pričama i daju im do znanja što su novoga i zanimljivoga izradili, a sve kako bi njihove aplikacije mogle na što bolji način biti predstavljene korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.