Streamovana muzika čini 62% prihoda američke muzičke industrije


Američko udruženje najvećih izdavača iz muzičke industrije RIAA objavilo je statističke podatke vezane za prodaju muzike na američkom tržištu u prvoj polovini godine.

Prihodi od prodaje muzike u tom su razdoblju dosegli iznos od 4 milijarde dolara, što je rast od 17% na godišnjem nivou. Ako se nastavi ovakav rast i do kraja godine prihodi od prodaje muzike u SAD-u nadmašiće prošlogodišnje prihode od 7,7 milijardi dolara.

Od ukupnih prihoda zabeleženih tokom prve polovine ove godine,streamovana muzika činila 62% svih prihoda ili 2,5 milijardi dolara. Od tog iznosa 1,7 milijardi dolara prikupljeno je od pretplate na usluge streamovane muzike, od oglašavanja je prikupljeno 273 miliona dolara, a od usluga digitalnog radija 493 miliona dolara.

Većina od 30 miliona pretplatnika na neku od usluga za streamovanje muzike zapravo koristi samo osnovnu uslugu koja se finansira oglašavanjem, a ne plaćanjem redone pretplate što servisima kao što je Spotify i dalje generiše finansijske poteškoće.

Gramofonske ploče čine se i dalje prolaze kroz svoju drugu mladost, njihova prodaja je u prvoj polovini godine u SAD-u porasla za 3% na godišnjem nivou. S druge strane, prodaja pojedinačnih pesama u istom je razdoblju pala za 24% na godišnjem nivou, a muzičkih CD-ova za 3% na godišnjem nivou.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.