Windows 10 Mobile nije mrtav: Dva nova telefona predstavljena na IFA 2017 sajmu


Iako stavovi analitičara, ali i samo tržište već neko vreme daju naslutiti da Microsoft-ovu mobilnu platformu Windows 10 Mobile očekuje skoro gašenje, ipak postoje proizvođači koji i dalje nastoje da promovišu tu platformu predstavljanjem novih uređaja.

To su u ovom slučaju kompanije TrekStore i Wileyfox, od kojih je svaka na berlinskom IFA sajmu predstavila po jedan Windows 10 Mobile uređaj.

Kompanija TrekStore predstavila je WinPhone 5.0 uređaj srednje klase, koji se bazira na Qualcomm-ovom Snapdragon 617 čipu te sadrži 5-inčni HD IPS ekran, 3 GB RAM-a i 16 GB interne memorije za skladištenje podataka. Uređaj će u prodaju s cenom od oko 300 evra, a dosta je sličan Microsoft-ovom Lumia 650 modelu te donosi podršku za Continuum.



S druge strane, Wileyfoxov Windows 10 Mobile uređaj namenjen je entry-level segmentu tržišta. Wileyfox Pro bazira se na Qualcomm-ovom Snapdragon 210 čipu te sadrži 5-inčni HD ekran, 2 GB RAM-a, 8-megapikselnu zadnju i 2-megapikslenu prednju kameru, kao i bateriju sa kapacitetom od 2100 mAh. U prodaju stiže s cenom od 249 evra, a primarno je namenjen poslovnim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.