Do 2023. godine očekuje se milijardu korisnika 5G mreža


Analitičari kompanije CCS Insight predstavili su svoje istraživanje koje se tiče budućnosti nove tehnologije 5G mobilnih mreža. Spominje se brzi rast rasprostranjenosti 5G mreža, koji bi trebao da bude veći u odnosu na rast rasprostranjenosti aktuelnih 4G mreža.

Do 2023. godine u svetu bi tako trebalo da bude više od 1 milijarde korisnika 5G mreža. Predvodnik u implementaciji 5G mobilnih mreža biće Kina, najviše zahvaljujući domaćim kompanijama koje učestvuju u implementaciji te tehnologije (na primer Huawei).

Evropa će kasniti jednu godinu u implementaciji tehnologije zbog potrebe za razvojem nove adekvatne infrastrukture (na kašnjenje će uvelike uticati birokratski propisi vezani za dodelu potrebnih frekvencija i razna pravila nadležnih regulatornih agencija).

Američko, japansko i južnokorejsko tržište trebalo bi da u stopu prati kinesko u faktoru implementacije 5G mobilnih mreža.

Nakon što 2023. godine dosegne brojku od više od 1 milijarde korisnika, rasprostranjenost 5G mreža će se samo povećati te će do 2025. godine broj korisnika narasti na preko 2,5 milijardi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.