iPhone 7 je najprodavaniji smartphone prve polovine godine


Prošlogodišnji 4,7-inčni flagship kompanije iz Cupertina, iPhone 7, najprodavaniji je pametni telefon u prvih šest meseci ove godine.

Reč je o podatku koji je objavila britanska kompanija IHS Markit u sklopu svog istraživanja, a posle spomenutog modela kao najprodavaniji pametni telefoni redom slede veći iPhone 7 Plus, Samsung Grand Prime Plus, iPhone 6s i Samsung Galaxy S8. Pritom treba naglasiti da je Samsung-ov ovogodišnji flagship, Galaxy S8 u prodaju stigao tek u aprilu, što je imalo uticaja na njegove prodajne rezultate obuhvaćene ovim istraživanjem.

Osim najprodavanijih pametnih telefona spominje se kako je ove godine 22 modela pametnih telefona prodato u više od milion primeraka, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 17 modela. Apple-ovi 4,7-inčni iPhone-i nalaze se na vrhu IHS Markitove lestvice već poslednje tri godine i to uprkos padu tržišne zastupljenosti.

Kineski proizvođači zapaženi su na tržištu sa 8 modela koji su prodani u više od 6 miliona primeraka (reč je o pet modela kompanije Oppo, dva kompanije Xiaomi i jednom kompanije Huawei).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.