Microsoft Edge browser stiže na Android i iOS uređaje


Microsoft već neko vrieme razmišlja o proširenju svog internet browsera Edge i na mobilne uređaje. U skladu s time predstavljena je Preview verzija Edge browsera namenjena mobilnim uređajima baziranima na operativnim sistemima Android i iOS.

Po uzoru na sve moderne browsere, Edge za mobilne uređaje nudi mogućnost sinhronizacije podataka (uključujući lozinke i liste bookmarka) između različitih uređaja te u skladu s time nesmetano prebacivanje sa mobilnih uređaja na računare sa instaliranim operativnim sistemom Windows 10 i obrnuto. Za sada ipak neće biti moguće sinhronizirati kartice (tabove) unutar browsera.

Pomoću opcije Hub View olakšano je upravljanje celokupnim sadržajem kao što je lista internet stranica koje su označene za kasnije čitanje, istorija surfovanja i lista bookmarka. Tu je i opcija Reading View za lakše čitanje sadržaja internet stranica bez nepotrebnog sadržaja kao što su reklame.

Integrisan je i čitač QR kodova za jednostavno deljenje sadržaja, privatno surfovanje (InPrivate) te glasovno pretraživanje internet stranica.

Preview verzija browsera dostupna je članovima Microsoft-ovog Windows Insider programa, čiji član može postati svako nakon sprovedene besplatne registracije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.