Microsoft odustaje i od Groove Music servisa


Microsoft je ovih dana odlučio kako je vreme da penzioniše i sopstveni muzički servis – Groove Music. Podsetimo, dotični je zaživeo dolaskom Windows-a 10 2015. godine, a korene vuče iz Xbox Music-a.

Prema podacima objavljenim na Microsoft-ovom blogu – servis prestaje sa radom zadnjeg dana 2017. godine (31. decembar). Od tog dana Groove više neće podržavati kupovinu i streamovanje muzike već samo reprodukciju muzičkih datoteka s računara i OneDrive-a. Isto važi i za mobilnu aplikaciju na iOS i Android sistemima.

Dosadašnjim korisnicima pak preporučuje prelazak na Spotify. Svi koji se odluče na ovaj korak, a nemaju trenutno aktiviranu pretplatu na Spotify-ju dobiće 60 dana besplatnog probnog roka. Korisnicima koji su već kupili pojedine pretplate za Groove Music biće vraćen neiskorišćeni iznos pretplate.

Kako bi korisnicima olakšao prelaz sa Groove Music-a na Spotify, Microsoft će nadograditi svoju aplikaciju koja će omogućiti prebacivanje playlista sa Groove-a na Spotify u par jednostavnih koraka. Rok za prebacivanje muzike sa Groove-a je 31. januar 2018. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.