Novi WhatsApp nudi brisanje poslatih poruka ali morate da budete brzi


U zadnjih godinu dana bilo je dosta najava kako WhatsApp uskoro dobija novu opciju - brisanje poslatih, ali nepročitanih poruka. Ali, malo pomalo i od prvobitne najave iz sredine decembra 2016. stigli smo i do kraja oktobra 2017. godine kada je dotična opcija konačno stigla i na WhatsApp.

Upotreba ove opcije je krajnje jednostavna kakva bi i trebala da bude. Na greškom poslatu poruku potrebno je tapnuti prstom i potom ga zadržati par sekundi nakon čega će se pojaviti meni as tri opcije. Prva je "Delete for me", druga "Cancel", a treća "Delete for everyone".

Dok su prve dve postojale i ranije, zadnja "Delete for everyone" je najnovija i svakako najiščekivanija. Nakon što potvrdite da želite poruku obrisati na svom, ali i na tuđem uređaju WhatsApp će ostaviti svakom korisniku podsetnik kako se na tom mestu do nedavno nalazila poruka koju je pošiljalac iz nekog razloga odlučio da obriše.



Na uređaju osobe koja je poruku poslala nalaziće se zapis "You deleted this message.", a na uređaju nesuđenog primaoca "This message was deleted.". Ipak imajte na umu kako je rok za brisanje poruka ograničen na do sedam minuta po slanju. Po isteku tog vremena više neće biti moguće obrisati poruku.

Brisanje poruke ne znači ujedno da primalac istu nije video, odnosno pročitao. U slučaju da brisanje na tuđem uređaju nije uspeelo WhatsApp vam neće poslati nikakvo obaveštenje o tome, pa radije pre slanja neprijatnih poruka računajte na to da je mogućnost stvarnog brisanja poruke na oba uređaja 50:50.

Da bi ova opcija radila primalac i pošiljalac moraju na svojim uređajima imati najnoviju verziju WhatsAppa, inače osobi koja poruku želi obrisati neće biti ponuđena ta opcija. Nova opcija je dostupna na uređajima sa iOS, Android i Windows Phone platformama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.