Recenzija: Apple AirPods


Ako vas kabal koji se stalno mrsi već smara, pravo je vreme da pređete na bežične slušalice. Da se razumemo, bežične slušalice postoje već godinama, ali ovo su prve koje potpisuje Apple. Kada su predstavljene, postale su predmet sprdnje na internetu, a da li to i zaslužuju pogledajte u nastavku.

Airpods bežične slušalice imaju svoj plastični case, koji ujedno služi i kao dodtna baterija. Izgledom neverovatno podseća na konac za zube. Svaki put kada ne koristite ove skupocene slušalice, stavite ih unutra i dopunite. Što se tiče trajanja baterije maksimum za slušanje je 5 sati sa jednim punjenjem, ali upravo taj case omogućava da slušalice napunite u potpunosti do čak pet puta.



Što se izgleda tiče, odmah možete videti da izgledaju slično kao one Apple-ove sa kablom, samo su bez njega. Kod in-ear slušalice kao što znate, postoje "gumice" različitih veličina koje pomažu da slušalice bolje leže u uhu. Ovde toga nema i napravljena je jedna univerzalna veličina. Većini će odgovarati, ali nekima i neće, tako da je najbolje da pre kupovine proverite da li vama odgovaraju. Bitno je da slušalice čvrsto stoje, mada ni to nije nikakva garancija da vam neće ispasti. Tokom testa se nismo usudili da trčimo sa ovim slušalicama, jer ni u normalnim uslovima ne stoje baš najbolje.



Kvalitet zvuka je solidan. AirPods je kvalitetniji od EarPods slušalica koje dobijete uz iPhone, ali ne smatramo da je toliko kvalitetniji da za njega date ovoliko novca. Iskreno, očekivali smo nešto više za ovaj novac, tako da smo blago razočarani.



Plus ovih slušalica je što su na neki način pametne. Apple i ovde ima marketinški naziv za svoj čipset W1, koji zajedno sa ugrađenim senzorima omogućava da se AirPods slušalice automatski povezuju sa drugim Apple uređajima, poput Apple Watcha i iPhone-a. Takođe ugrađeni senzori će bez problema prepoznati kada slušalice koristite, a kada ne, kao i da li koristite samo jednu od njih.



Povezivanje je moguće samo sa uređajima koje pokreće minimalno iOS 10, WarchOS 3 i macOS Sierra. Povezivanje je svedeno na najprostiji nivo, tako kada otvorite plastični case, ukoliko vam je uključen bluetooth, odmah dobijate mogućnost povezivanja. Jednom povezane, slušalice će uvek prepoznavati uređaj. Podešavanja su izuzetno jednostavna i nije potrebna dodatna aplikacija.



Ako se nešto mora izdvojiti kao prednost, to je mogućnost dvostrukog tapa na slušalicu, što može da pokrene Siri ili pusti odnosno pauzira pesmu. Ako se odlučite za korišćenje Siri asistenta, definitivno ćete ljudima oko vas izgledati kao još veći čudak koji priča sam sa sobom.



Cena AirPods u Srbiji je 27,090 dinara. Preporučujemo pripremite još nekih 10 dolara za žicu koju možete da naručite za njih, a koja će ih možda sačuvati u vašem vlasništvu, duže od nedelju dana.

AirPods slušalice su u suštini skroz okej i fensi, sa definitivno fensi cenom.

Na test ustupio: iStyle

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Preskupo!


  2. Trajče kaže,

    Skupa igračka


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.