Samsung bi mogao da više zaradi od iPhone-a X, nego od Galaxy-ja S8


Samsung i Apple se već godinama takmiče ko će prodati više smartphonea i već dugo drže prva dva mesta na lestvici. Korejski gigant ih količinski proda više, ali ne i kad su u pitanju najskuplji modeli, koji, logično, odnose i najveću zaradu. Tako Samsung svojom S serijom godinama redovno gleda Apple-u u leđa, budući da se iPhone proda u osetno većim količinama.

Situacija ove godine postaje još malo kompleksnija, budući da je, uz procesore, Samsung Apple-ov glavni dobavljač ekrana. Prema računanju Wall Street Journal-a, svaki isporučeni OLED ekran za iPhone X, Samsung Appleu naplaćuje 70 dolara. Kada se ovome pribroje ostale komponente, Samsung će od svakog prodatog iPhone-a X inkasirati 110 dolara.

Prema većini analitičara, iPhone X bi do leta 2019. godine trebao da bude prodat u 130 miliona primeraka, dok ukupna brojka prodanih Galaxy-ja S8 neće premašiti 50 miliona. Imajući u vidu i ostale troškove proizvodnje, iz ovoga proizlazi da će Samsung na kraju od Galaxy-ja S8 pobrati 4 milijarde dolara manje nego od iPhone-a X.

Bilo kako bilo, u ovoj utakmici neće biti gubitnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.