Telefoni će poskupeti sledeće godine zbog manjka ekrana


Telefoni bez ivica su već postali trend u ovoj industriji, a čeka se još samo nekoliko velikih brendova da izdaju svoje varijante uređaja bez ivica oko ekrana, a u 2018. godini očekujemo da će i manji proizvođači prihvatiti ovaj trend.

Osim, naravno, ako ne bude dovoljno ovakvih ekrana, koji su potrebni pametnim telefonima. Zapravo, trenutno već postoji manjak panela za pametne telefone, a očekuje se da će taj manjak da se nastavi i kroz 2018. godinu. Glavni razlog za to je velika potražnja za prilagođenim panelima bez ivica tj. koje prekriva samo ekran, a ne postoji dovoljno proizvođača istih da bi se taj manjak nadomestio.

Navodno, potražnja za ovakvim panelima je od kompanije do kompanije različita, jer uglavnom zavise od dizajna pametnog telefona koji žele lansirati. U tom slučaju, ovakvi ekrani se mogu isporučiti samo određenim kupcima, dok su do sada svi ekrani mogli biti isporučeni više kupaca odjednom.

Povrh toga, proizvodnja ekrana sa novim odnosom – 18:9 – koji je sve popularniji, traje duže i traži 20% više stakla nego tradicionalni ekrani. Na osnovu tih problema, cena panela bez ivica bi mogla da se značajno poveća u trećem i četvrtom kvartalu 2017. godine, a taj trend će se nastaviti i u 2018. godini.

To ujedno znači i da će telefoni u 2018. godini postati skuplji, što nama, kupcima, nije drago da čujemo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.