Touch ID sledeće godine odlazi u istoriju?


Ming-Chi Kuo, analitičar kompanije KGI Securities, jedna je od najpouzdanijih osoba kada je reč o informacijama iz snadbevnog lanca Apple-a. Do sada je predvidio i objavio mnoge tehnološke promene i novitete na brojnim Apple-ovim uređajima mesecima pre nego su oni i službeno predstavljeni, pa se njegove reči u medijima obično uzimaju prilično ozbiljno.

Ovoga puta Kuo je izvestio javnost o budućnosti sistema prepoznavanja korisnika na iPhone-u. Prema njemu, Apple će od sledeće godine na svojim telefonima u potpunosti ukinuti Touch ID sistem za skeniranje otiska prstiju i zameniti ga sa Face ID sistemom prepoznavanja 3D otiska lica. Face ID je prvi puta ugrađen na iPhone X i još uvek nije stigao do krajnjih korisnika.

Apple će u budućim modelima staviti veliki naglasak na Face ID jer ga smatra svojom velikom prednošću pred svim ostalim proizvođačima, kojima bi mogle trebati i godine da razviju tako pouzdan sistem prepoznavanja lica. Stoga će svi novi modeli iPhone-a prihvatiti ovu tehnologiju, koja će u narednom razdoblju biti jedna od njihovih glavnih razlikovnih karakteristika – uz proširenu stvarnost i ekran preko cele prednje strane uređaja.

Pokažu li se Kuove informacije istinitima, to bi značilo da je iPhone 8 zadnji model "klasičnog" iPhone-a sa Home tipkom, i da je Apple odustao od ideje da čitač otiska prsta na neki način ugradi ispod ekrana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.