Apple upozorava na moguću pojavu burn-in efekta na ekranu iPhone-a X


Povodom početka prodaje iPhone-a X, Apple je stranici za podršku objavio upozorenje o mogućim promenama na ekranu. Naime, iPhone X koristi OLED tehnologiju izrade ekrana, koja se u mnogome razlikuje od IPS LCD tehnologije, korišćene u prethodnim modelima.

Apple u svojoj objavi navodi mogućnost pomaka u prikazu boja prilikom gledanja pod različitim uglovima, ali i moguće pojave burn-in efekta, karakterističnog za OLED ekrane. Burn-in se pojavljuje nakon dužeg prikaza jednog te istog sadržaja sa velikim kontrastom i nije ga moguće odstraniti. Najbolji takav primer je tastatura ili statusna traka sa simbolima baterije i signala na vrhu ekrana, koje se nakon dužeg korišćenja "zapeku". Treba reći da se burn-in efekt retko pojavljuje unutar prve godine korišćenja.

U Apple-u navode da su učinili sve kako bi se burn-in efekt na njihovim uređajima izbegao, ali ne navodi hoće li ga, ukoliko se pojavi, garancija pokrivati. Naime, neki proizvođači (npr. Samsung) u graantnom roku pokrivaju burn-in efekt, a hoće li Apple krenuti istim putem, ostaje za videti. Ipak, s obzirom da su u startu objavili upozorenje da je to normalna pojava, takav ishod je malo verovatan.

Na kraju krajeva, čak da burn-in i pokriju garancijom, njegova svrha biće upitna budući da traje godinu dana, dakle u roku u kojem je malo verovatno da će se pojaviti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.