Bitcoin skočio na 9.000 dolara


Kada su, ranije ove godine, bankari govorili kako je bitcoin prevara, opasnost, i spekulativni balon, investitorima u kriptovalute to je poslužilo kao dodatni motiv za kupovinu. Ako bankari ne žele bitcoin, rekli su tada, nama je to signal da smo na dobrom putu.

Sada pak iz bankarskog i finansijskog sektora dolaze signali da bi bitcoin mogao biti prihvaćen među institucionalnim investitorima, a bitcoin zajednica ovu vest – pogađate – prima sa oduševljenjem.

Na krilima najave da će berza u Chicagu pokrenuti investicioni fond zasnovan na bitcoinu, te poteza Goldman Sachsa koji više ne preporučuje svojim klijentima da se klone istoga, cena najpopularnije kriptovalute poletela je u nebo. Tako je jutros došla do 9.000 dolara, novi psihološki nivo, i to samo nešto više od nedelju dana nakon što je preskočeno 8.000 dolara.

Nakon ovoga, sada bitcoin zajednica na umu ima samo jedan cilj – postizanje razine od 10.000 dolara do kraja godine. To bi značilo i da se ove godine vrednost bitcoina čak udeseterostručila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Ja imam samo 12 bitcoin-a. Šmrc.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.