iOS 11 je i dalje prepun problema


Apple, ali i korisnici njihovih mobilnih uređaja nemaju previše sreće sa iOS-om 11. Pokazalo se kako se sa svakom novom nadogradnjom ispravi jedan, ali i proizvede novi bug.

Podsetimo, od samog početka iOS 11 prate ne baš mali problemi – najpre je krajem septembra 2017. otkriven problem smanjene autonomije uređaja (baterija se prazni gotovo dva puta brže nego na iOS-u 10), nepotpunog isključivanja Wi-Fi-ja i Bluetooth-a, pucketavog zvuka na novim iPhone-ima i dr.

Da bi rešio te i ostale probleme Apple je ubrzano izdavao nadogradnje, gotovo jednu svake nedelje čime je sa inicijalne verzije 11.0 sredinom ovog meseca (novembar 2017) ubrzo stigao do verzije 11.1.1. koja je izdata kako bi rešila probleme vezano uz autocorrect (malo slovo "i" prebacivano je u veliko slovo "A") i Siri koja je na pojedinim uređajima iznenada prestajala sa radom.

Ali, sudeći prema brojnim pisanjima širom Interneta Apple nije do kraja rešio probleme vazeno uz autocorrect opciju. Sean James, i mnogi drugi navode kako im autocorrect reči „it“ i „is“ automatski ispravlja u „I.T“ i „I.S“ zbog čega njihovi tekstovi najblaže rečeno, izgledaju smešno.

Dok Apple ne izda novu zakrpu kojom će rešiti ovaj problem jedno od mogućih rešenja je isključivanje autocorrecta do daljnjega. Korisnici koji su pokušali problem ispraviti rebootovanjem uređaja javljaju kako im dotična radnja nije pomogla.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.