Odbijena žalba: Samsung Apple-u mora da plati 120 miliona dolara


Još 2014. godine sud u kalifornijskom San Joseu presudio je u korist Apple-a, te tuženome Samsung-u naredio da im moraju isplatiti čak 119,6 miliona dolara odštete. Parnica se vodila oko intelektualnog vlasništva, jer je Apple prijavio kako im je južnokorejska kompanija ukrala nekoliko ideja i iskoristila ih na svojim telefonima.

Radilo se o patentiranoj metodi za otključavanje telefona povlačenjem prsta po ekranu "slide to unlock", te tehnologijama automatskog ispravljanja pravopisnih grešaka i automatskog pretvaranja teksta poput adresa i brojeva telefona u aktivne linkove. Ova poslednja mogućnost odnosila se na čak 99 miliona dolara štete koju je Samsung prouzročio njenim "pozajmljivanjem".

Slučaj je nakon ove presude završio na federalnom Vrhovnom sudu SAD-a, koji je sada odbio i poslednju Samsung-ovu žalbu na ovakvu presudu. Apple će na kraju, izgleda, dobiti od Samsung-a gotovo 120 miliona dolara, i to četiri godine nakon podizanja tužbe. Ali, time možda i neće biti potpuno zadovoljni jer su izvorno bili potraživali čak 2,2 milijarde dolara odštete za kršenje ovih patenata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.