Pokemon Go u vožnji prouzrokovao milionske štete


Naučnici sa Univerziteta Purdue smeštenom u Indiani odlučili su da istraže posledice koje je izazvalo neodgovorno igranje Pokemon Go-a na vrhuncu njegove popularnosti, u leto 2016. godine.

U istraživačkom radu nazvanom "Death by Pokemon Go" istražuju se negativne posledice igranja Pokemon Go-a za vreme vožnje, a sam rad je ograničen samo na incidente u saobraćaju koji su se dogodili u okrugu Tippecanoe koji pripada Indiani.

Utvrđeno je kako je u prvih 148 dana od predstavljanja igre (od jula 2016. godine), ukupna šteta od neodgovornog igranja Pokemon Go-a u vožnji dosegla iznos koji se kreće između 5,2 i 25,5 miliona dolara. U to su uključeni šteta u nesrećama te pretrpljene povrede, a svemu treba pridodati i dva tragično izgubljena života.

Prema proceni, troškovi su na nacionalom nivou (na nivou čitavog SAD-a) u tih 148 dana dosegli nivo između 2 i 7,3 milijarde dolara. U tih istih 148 dana unutar spomenutog okruga Tippecanoe zableženo je 286 više saobraćajnih nesreća u odnosu na isto razdoblje 2015. godine, od čega se 134 nesreća može direktno povezati sa neodgovornim igranjem Pokemon Go-a.

Istraživanjem je utvrđeno kako je veći broj nesreća zabeležen upravo u blizini mesta gdje se nalaze takozvana PokeStop mesta (gde igrači mogu dobiti razne besplatne predmete) i "arena" za Pokemon borbe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.