Razer predstavio svoj prvi smartphone


Razer je kompanija specijalizovana za hardver namenjen gamerima, ali u današnje vreme kad imamo na desetine raznih proizvođača smartfona koji ponekad izrone preko noći sigurno nema prepreke za ulazak na ovo veliko tržište, pogotovo za jednog iskusnog igrača. Stoga je predstavljen Razer Phone, smartfon koji je, gle čuda, opet namenjen gamerima. Dolazi u metalnom kućištu oštrih ivica, ima 5,7-inčni IGZO ekran QHD rezolucije i 120 Hz koji je zaštićen Gorilla Glass-om 3, Snapdragon 835 procesor, 8 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja se može proširiti micro SD karticama. Zanimljivost su stereo Dolby Atmos zvučnici sa THX sertifikatom za koje Razer tvrdi da su najglasniji u svetu smartfona, a s druge strane je šaka u oko podatak da nema 3,5 mm izlaz za slušalice. Srećom, adapter je deo paketa.



Zadnje kamere su 12 MP, f/1,75 i 13 MP, f/2,6 sa dvostrukim optičkim uvećanjem, a prednja je 8 MP, f/2,0. Čitač otisaka prstiju je ugrađen u dugme power koje se nalazi na desnoj strani uređaja. Baterija na ovakvom uređaju mora biti velika pa tako ona ima 4000 mAh, a podržava i QuickCharge 4.0+ koji za sat vremena bateriju napuni 0-85%. Softverski gledano, dolazi sa Android-om 7.1.1 Nougat preko kojega je instaliran Nova Launcher Prime Razer Edition, a nadogradnja na Oreo se očekuje u prvom kvartalu sledeće godine.



Razer Phone će se u SAD-u prodavati po ceni od 699 USD, a u Evropi za 699 €, počevši od 17. novembra. Prednarudžbine započinju danas. Specijalno izdanje sa zelenim logotipom firme će takođe biti dostupno, ali samo u 1337 primeraka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.