Službeno predstavljen OnePlus 5T


Nakon višenedeljnih nagađanja, curenja informacija i puštanja teasera, OnePlus je juče i službeno predstavio ovi model – OnePlus 5T. Kao što vam je verovatno već poznato, radi se o obnovi postojećeg modela OnePlus 5, predstavljenog letos.

Za razliku od prošlogodišnjeg, kad je OnePlus 3T sa malčice jačim procesorom zamenio OnePlus 3, imamo situaciju da je novi model i fizički izmenjen. Iako kućište samo po sebi nije znatno izmenjeno, u njega se smestio veći ekran, dijagonale 6 inča. To je postignuto dodatnim stanjivanjem okvira kućišta, pa smo dobili ekran odnosa 18:9.



Ispod haube situacija je ista kao prošle godine. Imamo Snapdragon 835, 6, odnosno 8 GB RAM-a te 64, odnosno 128 GB interne memorije.

Skladno smanjivanju okvira, nestalo je prostora za čitač otisaka prstiju, koji je sada smešten nazad. Novost je i prepoznavanje lica putem prednje kamere, ali biće korišćeno samo za otključavanje zaslona, ne i za online plaćanje kao otisak prsta.

Uređaj dolazi sa OxygenOS-om temeljenim na Android-u 7.1.1, a nadogradnja na Nougat se očekuje do kraja godine. Isto vredi i za postojeći OnePlus 5.

Na novom modelu poboljšana je i dvostruka kamera, na kojoj softverska stabilizacija radi i na 4K videu, što na prethodniku nije bio slučaj.

Na radost budućih kupaca, cena uređaja ostala je ista. 6/64GB model će vas u OnePlus.net online prodavnici koštati 499, a 8/128 GB 559 evra, dakle isto kao OnePlus 5. Prodaja započinje 21. novembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.