Stiže kraj jailbreakovanja iPhone-a


Uklanjanje zaštite koja sprečava instaliranje bilo koje aplikacije na iOS uređaje osim onih sa službenog App Store-a, proces već godinama poznat kao jailbreakovanje, mogao bi uskoro da postane tek zabava malobrojnih korisnika. Iako ni do sada broj onih koji na ovaj način modifikuju svoje iPhone uređaje nije bio vrlo visok, jailbreakovanje je bilo popularno u celom svetu. Njime su se služili obično napredniji korisnici koji su na iOS-u želeli da imaju "slobodu" instaliranja i prilagođavanja telefona svojim željama i potrebama kao što to imaju na Android-u.

Međutim, ova pojava sve je ređa i sve manji broj vlasnika iOS uređaja je zainteresovan za njihovo modifikovanje izvan onog što je Apple predvidio. Takođe, još uvek se, nekoliko meseci nakon njegove objave, u javnosti nije pojavio potpuno funkcionalan jailbreak za najnoviji iOS, verzije 11.x. Iz ovih je razloga "alternativni App Store" Cydia ovih dana ostao bez nekoliko do sada vrlo aktivnih repozitorija neautorizovanih aplikacija.

Ugašeni su repozitoriji ModMy i MacCiti, a na JailbreakMe središtu već neko vreme nema novih objava – u naslovu čak stoji i upozorenje da je reč o repozitoriju vrlo starog softvera. Sve ovo neke je već navelo na pisanje čitulja jailbreakovanju...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.