Twitter povećao limit karaktera na 280


Nakon nešto duže od mesec dana testiranja na određenoj grupi korisnika, od juče je svim korisnicima dostupna testirana mogućnost – Twitter je, naime, nakon desetak godina odustao od ograničenja dužine tvitova na 140 znakova. Od sada svi tviteraši koji pišu latinicom imaju mogućnost izraziti se u dvostruko dužih 280 znakova.

Proširenje tvitova neće dobiti tek korisnici s japanskog, kineskog i korejskog govornog područija jer se kod njih, zbog prirode jezika i pisma, nije ni do sada u većoj meri osetilo ovo ograničenje. Tokom testiranja primijećeno je da su oni tviteraši koji su mogli pisati do 280 znakova tu mogućnost koristili dok je bila nova, kako bi je isprobali. Nakon toga vratili su se svojim uobičajenim navikama i pisali u pravilo manje od 140 znakova.

Do sada je ovo ograničenje bilo uticalo na tek oko 9% tvitova na engleskom jeziku, a s proširenjem na 280 znakova sputano je bilo tek njih oko 1%. Ova promena će (iako je retki zaista koriste) olakšati komunikaciju i osloboditi korisnike "okova", ali zadržaće prepoznatljivu tviterašku kratku formu izražavanja – nadaju se u Twitter-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.